A ceremóniamester tanácsa: Enélkül bele se kezdj az esküvőbe!

Tudom, annyian megmondták már neked a tutit, sőt bekérdeztek az életben:

  • kislányként/kisfiúként: van-e már kis szerelmed?
  • szingliként: mikor fogsz már magadnak valakit?
  • koszorúslányként: ugye elkapod a csokrot?
  • jegyesként: mikor lesz az esküvőd?
  • készülés közben: nem az a szokás, hogy…?

Korszakról-korszakra záporoznak a kérdések, miközben te pedig arra gondolsz, hogy miért fontos ez annyira nekik? Valóban segíteni akarnak, valóban aggódnak, vagy csak a saját életüket szeretnék benned újraélni – akár kijavítva?

Egyetlen egy dologról alig beszélnek a családok (a válási statisztikák fényében meg különösen), az esküvőszolgáltatók se nagyon (a megbízások reményében nyomokban érthetően).

Hiszen elengedhetetlenül fontosnak tartjuk a megfelelő időpontot, hogy minél jobb idő legyen a Nagy Napon, a menyasszonyi ruhát, hogy minél elbűvölőbb legyen, a személyiséghez a lehető legjobban passzoljon, az esküvői zenekart, hogy elférjen az előkelő vacsorát is biztosító helyszínen és megállás nélkül szórakoztassa a vendégeket, a ceremóniamester személyét, hogy ellásson remek ötletekkel, kézben tartsa az esküvő menetét, a cukrászt, hogy tortakölteménye lehengereljen mindenkit, az esküvői fotóst, hogy 50 év múlva is büszkén lapozhassuk vissza az emlékeinket…

És folytathatnánk a sort a dekoros mesés díszleteivel, virágcsodáival, a cinematográfus fotelbe szegecselő képkockáival, a szertartásvezető mindenkit megérintő soraival…Egyetlen dologról ebben a nagy forgatagban, ezernyi tennivaló sűrűjében, noteszbejegyzése között valahogy nem esik szó.Tökéletes esküvőre vágyunk mindannyian: jegyespárok, család, barátok és mi a szolgáltatók is. Azt hisszük, hogy ha a fentieket precízen kiválasztjuk, megtervezzük, ráköltjük a megfelelő összeget, akkor utólag egy hibátlan esküvő képe rajzolódik ki emlékeinkben.

Van egy jó hírem!

Nem ezen múlik. Nem ezektől függ.

Abban biztosan egyetértünk, hogy természetesen csodálatos, ha sikerül a számodra legmegfelelőbb szolgáltatókat felfogadni és általuk a legjobbat kihozni az esküvőből.

De ez még nem elég! A megoldás ott van a ti közeletekben: nem kell hozzá honlapok százait végigbogarászni, ajánlatok, esküvőszervezők referenciáit összehasonlítgatni. A megoldás ott van bennetek. Ez pedig nem más, mint a ti megingathatatlan és egekbe repítő, egymást legszebbé varázsoló szerelem. Enélkül tényleg ne fogjatok bele se kicsi, se hatalmas esküvőbe se!

Ha pedig idáig eljutottál, akkor van még egy jó hírem: ez a kitartás és érdeklődés arra predesztinál téged, hogy az életben dolgaid rendeződjenek, és igazán emlékezetes, szívet-lelket melengető esküvőre számíthatsz.

Street Gábor Hubadúr ceremóniamester