A menyasoozonyi képek és a fotóalbum nézegetésére nemcsak az idősebb rokonok vágynak epekedve, hanem a szíve mélyén a legtöbb lány a házasság előtt erről ábrándozik. Az esküvői fényképalbum egy álom megvalósulásának megörökítése képekben, egy szívmelengető és megható csoda, amelynek segítségével újra átélhetjük a nagy nap összes varázslatos eseményét. Egy ajándék napnak az élménye. Egy pillanat, amely bár csodálatos volt, hogy megtörtént, de mégis elmúlt, elszállt és ugyanilyen formában már soha többé nem lesz megismételhető, felidézhetővé válik kézzelfogható, lapozgatható formában, minden mozzanatában megörökítve az utókornak.

A menyasszonyi képek romantikája

Az Internet, a közösségi oldalak és a digitalizáció világában méltatlanul megfeledkezünk az áramszünet esetén és internetkapcsolat nélkül is élvezhető nyomtatott fényképek, valamint a számítógép hangja, a képernyő vibráló, vakító fénye és az arcunkba toluló rémhírek, kéretlen üzenetek elolvasása nélkül is elővehető albumok fontosságáról. Pedig, bár hihetetlennek hangzik, de bármikor megnézegethetjük a menyasszonyi képeink úgy is, hogy közben senki sem csippant ránk az üzenetével, nem vagyunk benne egyszerre hat alkalmazásban vagy nincsen tizenkét lapfül megnyitva. Az album nézegetésével újra önmagunkba merülhetünk, átélhetjük a kellemes élményeket, kettesben vagy akár egyedül is újra könnyekig hatódhatunk a meghitt, szerelmes pillanatokon vagy éppen önfeledten nevethetünk a kedves meglepetéseken, vidám perceken.

Boldog emlékezés a szeretteink társaságában

Az élmény, amit vétek lenne kihagyni az esküvő után: a kedves rokonok meglátogatása az esküvői fényképalbummal. Fiatal, friss házaspárként talán kicsit kellemetlenül gondolhatunk erre, esetleg a képek miatt kissé zavarban is lehetünk. Mégis tudni kell, hogy főleg az idősebb családtagok, nagyszülők számára ez nem csak egy illendő része, mintegy utolsó felvonása az esküvőnek, hanem egy igazi, várva várt pillanat, amikor végre szűk körben együtt lehetnek az ifjú párral, megölelhetik őket, kifejezhetik őszinte örömüket és persze megvitathatják, véleményezhetik a történteket. Ez számukra többnyire nagyon fontos, amit egyáltalán nem szabad rossz néven venni, mert ők csak a szeretetüket, érdeklődésüket fejezik ki ezzel. Bántani pedig igazából sohasem szoktak ilyenkor, csak együtt örülni, szeretni – ezt pedig tényleg kár lenne elmulasztani. Öleljük át újra mi is őket, ameddig még velünk lehetnek!

menyasszonyi képek dabas

Az örök emlék, amely minden nehézség idején elővehetsz

Azoknak, akik holtomiglan-holtodiglant esküsznek egymásnak, bizony sok nehézséggel közösen is szembe kell majd nézniük. Álmatlan éjszakák a szüntelenül síró gyermekkel, az idegeinket pattanásig feszítő építkezés, felújítás, a folyton igazságtalanul goromba főnök, a kést bennünk ezerszer megforgató anyós, az irigyek, a rosszindulatú pletykák, az anyagi gondok, a tágabb családdal való kapcsolattartás megszervezése, az ünnepi vendégvárás, a gyermek mérföldkövei mind-mind próbára teszik az örök hűséget. Régimódi és romantikus dolognak gondolhatjuk, mégis ilyenkor óriási segítség lehet elővenni a fényképalbumot a polcról, visszaemlékezve a szerelmünkre, a múltra és arra, hogy miért is érdemes minden nap küzdeni!

Nemcsak a jóban, hanem a rosszban is 

Nehézségek pedig nemcsak a közös mindennapi életben, hanem magában a házasságban, párkapcsolatban is adódhatnak. Bár az esküvő előtti időszakban érthető, hogy más a gondolatok járnak az ember fejében, azért nem árt halkan megjegyezni, hogy a legtöbb párnak akadhatnak néha gondjai. Hiszen az állandó stressz, a kevés idő a pihenésre és az együttlétre, a kapcsolatunkra is hathat negatívan. Tányértörés után pedig nincs is jobb, mint összekucorodni a meleg takaró alatt egy csésze tea vagy kakaó mellett és újra meghatódni a mesés képeken, újra hitet és erőt nyerni magatokban és egymásban az újrakezdéshez.

menyasszonyi képek páty

A menyasszonyi képek önbizalmat adnak!

Közhelyes, mégis igaz: mindenki arra vágyik, hogy az esküvőjén ő lehessen a legszebb. Ideális esetben erre lehetősége is adódik, hiszen álmai ruháját és kiegészítőit viselheti, tökéletesen áll majd a frizurája és professzionálisan ki lesz sminkelve. Úgy nézhet ki, amilyennek megálmodta magát. Talán ez az egyetlen nap a felnőtt életünkben, amikor illik giccses gyönyörű, mesebeli hercegnőnek lenni.
Akkor is, ha esetleg ebből valami mégsem adatott meg neked, az őszinte szerelem okozta boldogság, a belső ragyogás és kisugárzás, az örök életre szóló összetartozás első pillanatai miatt biztosan varázslatosan nézel majd ki. Így kár lenne az esküvőn készülő a gyönyörű fotókat kizárólag a számítógépen őrizned majd. Bátran vedd elő akár egy szomorú, esős napon, fáradtan is egy hosszú munkanap után és nézegesd meg kinyújtott lábbal! Akkor is, amikor semmi kedved elindítani a gépet és görnyedni előtte vagy rontani vele a szemedet: néhány másodperc alatt megtekintheted újra, milyen szép is voltál az esküvőn. Bátran meríts erőt, önbizalmat ezekből a képekből! Hiszen mindez a szépség és varázslatos kisugárzás egy kimerítő időszak után is ott van benned, ugyanaz, aki akkor voltál.

A menyasszonyi képek romantikája a digitális aranykorban, a közösségi média és a szelfik korában sem vesztett jelentőségéből. Bár sokan méltatlanul elfeledik, ettől csak még inkább exkluzív terméknek számít. Az esküvő már olyan különleges kincs, mondhatni luxuscikk, amelyet sajnos egyre kevesebben mondanak magukénak. Pedig a fényképalbum egyetlen házaspár legféltettebb polcáról, egyetlen örömszülő vagy nagymama vitrinjéből sem hiányozhat. Ez olyasmi, ami még ma is kihagyhatatlan ahhoz, hogy tökéletes, teljes legyen az esküvő, hiszen a nyomtatott, fotókönyvbe rendezett képek adják meg az esküvő utáni kellemes emlékezésnek az igazi meghitt, nyugodt, kellemes hangulatát.

 

Érdekes lehet még: Esküvői fotók másképpen