Esküvői fotózás DIY – ezeket inkább ne csináld!

Az esküvő életed egyik legszebb eseménye, érthető hát, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. Ezek a pillanatok és érzések megismételhetetlenek. Amikor az esküvői izgalmak elmúlnak, az esküvői fotózás fényképei lesznek az esküvőd felejthetetlen pillanatainak egyedüli emlékeztetői. Ha nem vagy velük elégedett, az szomorú, mert nem lehet újra fotózni őket.

A „must have” esküvői fotók listája hosszú, csak néhányat említünk meg, amelyek nélkül a te esküvőd sem fejeződhet be: a gyűrű felhúzása remegő ujjadra, az ifjú pár első csókja, a menyasszonyi csokor hátradobása, az első tánc, az esküvői torta szeletelése és sorolhatnánk. Természetes, hogy a család tapasztaltabb tagjai igyekeznek jobbnál-jobb ötleteket adni, hogyan oldd meg minél egyszerűbben az esküvői fotózást, de ne feledd, hogy ez a te esküvőd lesz, és ugye szeretnél a fényképeken ragyogni?

„Okos” megoldás?

Máskor igen, de az esküvődön ne vállald be! Hiába végezte el a nagybácsid a legújabb on-line fotós tanfolyamot és vásárolt egy szuper tükörreflexes gépet, attól még nem biztos, hogy esküvői fotók készítésében is jártasságot szerzett. Ha felkéred, örömmel fogja vállalni az esküvői fotózást, de az nem biztos, hogy elégedett leszel az általa készített esküvői fotósorozattal!

esküvői fotós

Vendég vagy fotós?

Amennyiben az esküvőd teljes időtartama alatt foglalkoztatni akarod a fotóst, és ő meghívott vendéged is egyben, valamelyik feladatát nem tudja teljes mértékben teljesíteni. Vendégként nem érezheti jól magát, hiszen folyton rád kell figyelnie, különben elmulaszthatja életed fontos pillanatait, amelyeket szeretnél megörökíteni. Válassz mást az esküvői fotózásra!

Mobiltelefon?

Ne aggódj, minden vendéged fotózni fog és rengeteg mobilos képed lesz. Ugye szeretnéd, ha készülne rólad kép, miközben a virágcsokrodat leteszed az anyakönyvvezető elé, lehúzod a kesztyűdet, majd megigazítod a hófehér selyemruhádat és helyet foglalsz? Megismételhetetlen pillanatokat élsz át, de egy apró mobil kamera nem tudja megörökíteni az arcod halvány rózsapírját, és az utolsó pillantásodat, amelyet a párodra vetsz, mielőtt kimondod az igent. Ehhez hivatásos fotós kell, aki számtalan esküvői fotózáson volt jelen és már tudja, mikor várhatók ezek az egyszeri, de örökre szóló pillanatok, amelyeket az esküvői fotódon rögzítve a gyerekeid is el tudják képzelni, milyen érzés volt ott állni az anyakönyvvezető előtt.

Nem lenne kedved egy esküvői fotózáshoz a fahídon könyökölve a lemenő nap fényében?

Az esküvői fotózás ékköve a kreatív sorozat, ez hatalmas élményt jelent. Ha teheted, ne mondj le róla, mert életed végéig bánni fogod, hogy mit hagytál ki. A hivatásos esküvői fotósok sok-sok lehetőséget ajánlanak az ifjú pároknak. Kastélyok báltermében, vagy színházak előkelő dísztermében is készülhetnek rólad esküvői ruhás fotók. A természet is számos csábító megoldást kínál, például egy parkban, az öreg, több száz éves fák tövében sétálgatva, vagy egy tóparti sétányon egymáshoz simulva, de egy rusztikus ház előterében, virágzó rododendron bokrok között is nézhettek álmodozva egymás szemébe. Csak választanod kell és a hivatásos esküvői fotós előkészíti számodra a helyszínt és a koreográfiát.

A legszebb pillanat tökéletes megörökítése

Válassz egy olyan hivatásos, tapasztalt esküvői fotóst, aki honlapján nemcsak az általa készített esküvői fotókat osztja meg a nyilvánossággal, de tippeket is ad a lebonyolításhoz. Tekintsd meg a helyszíneket és azokat a tökéletes esküvői fotókat, amelyeken a legszebb pillanatokat örökítette meg!