Esküvői fotózás – ne akarj mindent!

Vannak olyan elképzelések, hogy az esküvő fotózáson mindent meg kell csinálni, amit meghittnek, bensőségesnek, humorosnak tart az ifjú pár. Ezt azonban szinte lehetetlen megoldani, különös tekintettel a kreatív fotózásra. A világhálón szinte naponta tűnnek fel megható és eredeti képek, videók, amik sok nézelődőt vonzanak és egytől egyig valamiféle érzelmeket váltanak ki. Olyan pár is akad, aki kedvenc film vagy musical jelenetét szeretné megvalósítani az esküvői fotózás alkalmával. Ám gyakran nem az lesz a végeredmény, amit elkezeltek, mivel nem mindenki színész, nem úgy fog festeni a dolog, ahogy elképzeltétek.

El kell fogadnod a tényt, hogy nem kell és nem is lehet egy napba mindent belezsúfolni. Ha mindenre szeretnél megvalósítani mindenképpen egy pontos forgatókönyv segítségével, kell szervezned a napot. Ebben segíteni fog a ceremóniamestered is. Egyrészt a fotózáshoz idő kell, ezért azon a napon rendezzék úgy, hogy pár óra jusson a meghitt fényképezkedésre, vagy egy másik napot jelöljenek ki! Én a másik napon tartandónak vagyok a híve. Így jut idő mindenre, tökéletesek lesznek a fények és a násznép sem marad nélkületek, amíg fotózunk. Így egészen biztosan jobb képek készülnek, hiszen több időt tudunk rászánni! Nem születnek jó esküvői fényképek, ha rövid idő alatt nagyon sok helyszínen szeretnének bejárni. Továbbá a túlzottan beállított és mesterkélt képek sem hoznak romantikus hangulatot. Pedig ez a legfontosabb ez az, amit a legtöbb fiatal pár később látni szeretne a képeken. Tipikus hiba még– és ez sajnos általában a nőkre jellemző, amikor a vőlegényt túlzottan unszolják. El kell fogadni, hogy nem mindenki van oda a szereplésért, ismerni kell a másik határait és azon belül mozogni, hogy az esküvői fotózás senkinek se legyen frusztráló, és ne a kínos megfelelési vágy és görcsösség látszódjon a képeken. A vőlegény görcsösségének feloldására csak a jegyes fotózást tudom javasolni. Így képbe kerül mire az esküvői fotók készülnek.

Esküvői fotózás

Az, ami az egyik párnak jól áll, nem biztos, hogy jól áll egy másiknak. Ajánlatos az esküvőt a saját ízlésükre formálni. Nem érdemes arra törekedni, hogy valaki másnak, vagy urambocsá internetező tök idegen embereknek, legyen megfelelési kényszerünk. Az esküvő szóljon arról a két emberről, akik ők maguk valójában. Ezen jól ismert dolgok közelében általában jobban el is tudnak lazulni, felszabadultabb, ötletesebb felvételek készülnek. Merjék vállalni önmagukat és ne féljenek attól, hogy ez akár unalmas lehet, hiszen a nagy napon csupa olyan ember veszi őket körül, akik pont azért szeretik őket, amilyenek. Egy esküvői sorozat nem az akcióról, hanem a meghittségről és a köztetek lévő izzásról kell, hogy szóljon!

Mérlegeljük, hogy az esküvői fotózás egészen más, mint bármely más fényképezkedés, bár az elegáns ruha és a hétköznapi élet ellentétpárai jól szoktak együtt működni, ám a túlzottan extrém elgondolásoknál nem feltétlenül az jut eszébe annak, aki a képet nézi később, hogy, jaj de szerelmesek és mennyire szeretik egymást. Mindig kifizetődő a jó ízlés határain belül maradni, a humorral, egy jó adag felszabadultsággal és néha hagyatkozzanak a fényképész véleményére, higgyék el egy jó esküvői fotós csakis az előnyötökre válhat a tanácsaival.