Esküvői fotózás tippek és ötletek

 

Esküvői fotózás tippek a hogy tökéletes esküvői képeid legyenek! A legtöbbetek számára az esküvő napja az első alkalom, hogy profi fotóssal dolgoztok. Rengeteg összetevője van annak, amitől jók lehetnek a képek, főleg ha elolvasod az esküvői fotózási tippeket, amit azért írtam, hogy tökéletes végeredményt kapjunk!

 

1. Keress egy jó fotóst!

Nagyon fontos pont az esküvői fotós megtalálása. Nem javaslok barátot, ismerőst és rokont, sőt feltörekvő kezdőt sem a feladatra. Hidd el, bánni fogod, ha amatőrt kérsz fel. (aki lepkéket vagy természetet fényképez az nem esküvői fotós, mert semmi tapasztalata nincs ezen a téren!) Ha biztosan jó eredményt szeretnél elérni a képek területén akkor elmondható, hogy egy normál esküvő időtartamára árban 180.000 forinttól felfelé kell nézelődnöd. Próbálj meg alaposan szétnézni a kiválasztott web oldalán, nemcsak néhány jó képet, de komplett sorozatokat és cikkeket keress! A sorozatokkal átfogó képet kapsz egy komplett esküvőről. Így kiderül gyorsan, hogy nem csak egy két széteffektezett képet tud-e készíteni ! (az oldalamon ezért nincs is best off!!). Nézd meg a blogját, hiszen így talán többet megismersz belőle. Az esküvői fotóid nem attól lesznek tökéletesek, hogy találsz pár szép (meglehet lopott) képet az olcsó Józsi oldalán.

2. Bízz a fotósodban!

A jó fotós megfelelő helyszínt fog neked javasolni a képekhez. De ha az esküvődbe rengeteg időt, energiát beleraksz, akkor remélem, nem marad le a fotózás sem az elképzelések közül! Ha kialakul a fotósoddal egy picit is kommunikáció, úgyis elmondod neki, főleg ha egy olyat fogsz ki, akit ez még érdekel is! 🙂 Ha számodra különleges személy van jelen akkor nem sértődők meg, ha megmutatod. Sokan nem képzelik el magukat a képeken, de egy jó fotós egyből látni fogja, hogyan is mutatsz majd az adott háttér előtt vagy szituációban.

Esküvői fotózás tippek

Esküvői fotózás tippek és trükkök

3. A megfelelő fény nélkül nem létezik szép esküvői fotó!

Esküvői fotózás tippek és a jó képek egyik alap pillére a fények! A párok nem feltétlen tudják, hogy ez milyen fontos dolog. A cikk ezért is hívja rá fel a figyelmet, mert nem kalkuláljátok ezt be. Legszebb fények napkeltekor és napnyugta előtt vannak. De erősen helyszín és évszak függő, hogy mikor is ideális az időpont. A napfény beesési szöge, és a fény színe és minősége is eltér napszakonként. A legalkalmasabb kora reggel és napnyugta előtti időszak. Ez szeptember végén már teljesen máskor van, mint májusban. Ebben a fotós fog neked segíteni mikor a legjobb.

Protipp: Ahhoz, hogy elkerüljük a nem ideális helyzeteket, minden esetben a ceremóniamesterrel egyeztetve kell kialakítani az esküvői forgatókönyvet! Fontos : A legjobb képek akkor készülnek, amikor van rászánt idő!

4. Gondolj a ceremóniákra és készülj fel!

A szertartások fotói kétségtelenül a nap legfontosabb felvételei az utókor számára. Mégis rengeteg probléma szokott lenni a házasságkötő termekben és templomokban. Itt nem a fényekkel szokott gond lenni (bár ritkán jó), hanem például a templomi bevonuláskor a fotós elé ugró mobilfotós rokonnal. Bevonulás egy van, ezt nem tudom megismételni és a pillanatot visszaadni. Engem a polgárin is zavar a mobiltelefonnal tolakodó rokon, nem értem miért kell ez. Értem én, hogy ki akarja tenni a fézbukkra, de neked a képeidet, nekem pedig a munkámat teszik tönkre. Ha felkészülsz egy aprósággal, akkor talán elkerülhető ez! Mára annyira elfajult a helyzet, hogy érdemes táblával figyelmezteti az előrelátó menyasszony a násznépet. Ennek felirata a következő lehet (illetve ceremóniamesteretek  kitalálhat szellemesebbet is) :

 

„ Kérjük, hogy ne fotózz a ceremónia alatt! A legjobb fotóst és videóst választottuk ”

 

5. Fogadd fel azokat, akiktől széppé és varázslatossá tesznek!!!

A menyasszony egyik legfontosabb „dolga” a szépség a nagy napon! A fotókon is a legszebb és legjobb formádat kell megmutatnod! Soha ne spórolj a sminkesen és a fodrászon! Az igazán jó és profi esküvői szolgáltatók művészi munkát végeznek. Egy rossz alapozó nemcsak több retus munkát, de sokszor javíthatatlan képeket is eredményezhet. A melegben leolvadó ócska sminket pedig szinte lehetetlen retusálni. Csakis profik tehetnek azzá a hercegnővé, aki álmaidban szertél volna lenni!

6. Szánj elég időt a fotózásra!

Azért fontos az esküvői fotózás tippek között megemlítenem, mert rengeteg esküvőm vettem részt, ahol nem szántak elég időt a fotózásra, viszont az osztályon felüli fotókat elvárták. A fotósod tudni fogja, hogy mire mennyi idő kell. A legfontosabb, hogy bevond a tervezésbe a ceremóniamestert vagy vőfélyt is, mert gyakran nem kalkulálnak az erre szánt idővel ha az esküvő napján szeretnétek fotózni. Az igazán jó esküvői fotó sorozatok sok órán keresztül készülnek ideális körülmények között. Egy esküv napi fotózásra (csak a képek készítésre legalább 1-1,5 órát kell szánni!)

Remélem sikerült az esküvői fotózás tippek között hasznosat találnod! ha bővebben olvasnál hasonlóta kreatív fotózás cikkem fusd át! Néz szét az esküvői képek menüpont alatt, ahol teljes sorozatokat és talán fotóst is találsz! 🙂