Fotoshop amit elképzelnek róla

 

Fotoshop, lesz a témám, és tudom, hogy nem így írják, de minden laikus így nevezi. Sajnos, a külsőnkkel a legtöbben elégedetlenek vagyunk. Mindenkinek van olyan külső tulajdonsága, amelyről jobban szeretne leginkább tudomást sem venni, de semmiképpen sem szeretné azokat viszontlátni az esküvői fotóin.

Viszont, ha elképesztően irreális elvárásokat támasztunk az esküvői fotósunk felé, ha a szokásos retusálás helyett inkább fotoshop varázslást várunk el, akkor lehet, hogy érdemes egy pillanatra megállnunk és elgondolkoznunk ennek okain. Miért vagyunk ennyire elégedetlenek magunkkal, miért szégyellünk a tükörbe vagy jelen esetben a fényképezőgép lencséjébe nézni? Mitől félünk? Hiszen éppen életünk szerelmével készülünk összekötni az életünket, nem kell már attól tartanunk, hogy nem fogunk kelleni senkinek, mert kövérnek lát, vagy, mert ferde az orrunk.

Sokszor sajnos hihetetlen, kissé szívbe markoló történetetekkel, segítségkérésekkel találkozok fotósként, többnyire általában az esküvők után, amelyeket nem biztos,hogy tudok teljesíteni. Sokan például aszt sem tudják,hogy a testátalakítás és a retusálás nem egy fogalom. Bármennyire is sajnáljuk, nem tudunk fotoshopal húsz kiló súlyfelesleget lefaragni a menyasszonyról az összes képen még akkor sem, ha nagyon szeretnénk neki segíteni és együtt érzek vele. Még ha sikerül is néhány kilót elcsalni eszméletlen időt venne el az egész sorozat összes képén. Ugyanígy megértem azt is, ha az idős, már kissé nehezen mozgó nagymama papucsban jelent meg az esküvőn. A cipő feladásban sem tudok, sajnos fotoshop varázslatot tenni. Bízunk benne, hogy nem látszik minden képen annyira, ezért is készítek mindig nagyon sok képet. Most persze biztos mosolyogsz, hogy ki kér ilyen hülyeséget.. Az az igazság, hogy ettől sokkal vadabbakat is kérnek.

Természetesen nem minden fotoshop kérés teljesíthetetlen, itt van egy példa: A nyitó táncnál mögöttünk volt a videós, számunkra fontos ez a fotó, hiszen egy boldog momentumunk, eltudnád tüntetni?

fotoshop nélkül

Fotoshop

Szemcsére ilyen képből csak egy volt 🙂 ! A feladat, az eltüntetett alak mögötti terület kitöltése. Ez jó néhány óra munkát eredményezett, de meg lett oldva.

Sok mindent megtehetsz annak érdekében, hogy szebbnek lásd magad. ezért mindent el kell követni,hogy magabiztosabban, kiegyensúlyozottabban érezzük magunkat a bőrünkben. Mindenkinek jót tesz, ha keres egy profi fodrászt, kozmetikust és profi esküvői sminkest, aki ráérez az adottságaira, és ki tudja hozni belőle a legjobbat! Ne sajnáld az időt felkeresni ezeket a szolgáltatókat, próbamunkákat kérni tőlük, beszélgetni velük! Egy jó alapfrizura, egy alapos kozmetikai kezelés, egy profi gyantázás vagy masszázs ráadásul az önbizalmat is növeli majd.
A másik dolog, amit megtehetünk még magunkért, illetve amit a násznép minden egyes tagjának javasolni tudunk: az öltözködés. Szánjunk időt arra, hogy egyrészt az alakodhoz és a stílusodhoz, másrészt az esküvő színvonalához illő ruhadarabot nagyon gondosan és alaposan kiválaszd! Figyelj a kiegészítőkre, a sminkre és az összhatásra is!

Fotoshop: arcbőr retusálás

arc retus fotoshopban

Az esküvői fotós akármilyen profi is legyen, nem tud csodát tenni sajnos minden esetben. A fotoshopolás kiváló lehetőség lehet, de nem helyettesítheti a fodrász, kozmetikus, szolárium vagy fogyasztó kezelések munkáját. Amit hozzáteszek majd a képeidhez azok a számodra előnyös pózok lehetnek. A megfelelő pózokkal foglak téged a legelőnyösebb beállításban megörökíteni. Természetesen ehhez még jöhet némi vékonyítás is, de ezt előre meg kell,hogy beszéljük. egy szoftver nem csodatévő varázspálca, de okosan használva remek eszköz. Lényeges dolog,hogy ne hazudj magadnak és a násznépnek olyan képekkel ami nem is te vagy!

Fotoshop karvékonyítás

karvékonyítás, bőr retus

 

Érdekes lehet még : esküvői fotózás diy