Loading

Jegyes fotózás

jegyes fotózás

 Jegyes fotózás – Tudnivalók!

Jegyes fotózás kapcsán sokan nem tudják mi a különbség a a jegyes, esküvői  vagy kreatív fotózás között akkor kérlek olvasd el azokat a cikkeimet is 🙂 A legnyagyobb különbség a sok közül az, hogy ott és akkor már menyasszonyi ruhában vagy!

A párok zómének ez az első profi fotózása. Sok pár vetít magáról az esküvő napján (jellemzően vacsora előtt) “gyermek kortól a megismerkedésig”  slideshow-t régi és újabb fotókból. Itt is előszeretettel használják a jegyes fotózás alkalmával készült fényképeket is!

Esküvő előtt mennyi idővel szokták készíteni?

Csináltam már esküvő előtt három héttel is sorozatot, de a három hónap és fél év közti időszak az általános. Készítettem már téli és őszi sorozatot is.

jegyesfotózás vácrátót arborétumIdőjárás milyen legyen?

Amikor nem fúj a szél és nincs +40 vagy -10 Celsius, akkor általában bármikor jó. Természetesen az eső és sötét sem a barátunk! A szél mentesség fontos, a hajad nem tudom retusálni és kicserélni az összes képen. Enyhe szélben is dupla annyi fotót kell készítenem és a világítás is nehezebb ha éppen kell!

A párom utálja, hogyha fotózzák!  Egyáltalán nem vagyunk fotogének és izdulunk is!

Az egyik legtöbbször elhangzó mondat. Ilyenkor nem kell tennetek semmi mást, mint bíznotok bennem. A hangulat oldása és a vizualitás az én asztalom, majd én elintézem, hogy jól mutassatok a képeken. Ne izguljatok, csak mosolyognotok kell. Én mindent meg fogok tenni, hogy ellazuljatok és jó legyen a hangulat. Az első néhány percben megtapasztalhatjátok majd, hogy csak ott kell lennetek. Ne izguljatok, csak mosolyognotok kell. Én mindent meg fogok tenni, hogy ellazuljatok és jó legyen a hangulat. Az első néhány percben megtapasztalhatjátok majd, hogy csak ott kell lennetek.

Hol készüljenek a fotók?

Javaslom, hogy olyan helyen, amit tudtok magatokhoz kötni valamiért és van személyes dolog benne. Akár a megismerkedés helyszíne is lehet. Ha nincs ötlet, akkor is tudunk majd találni helyszínt  Egyik hangulatos jegyes sorozatom Balatonaligán a Club  Aligában készült. A pár itt ismerkedett meg, csodálatos volt ott lenni a 38 Celsius fok meleg ellenére is!  A legkülönlegesebb sorozat pedig a Sziget Fesztiválon született. Jegyeseim itt dolgoznak már több mint 7 éve, ezért ragaszkodtak hozzá, hogy itt legyen a fotózás. Fontosnak tartom, hogy mivel két óra a jegyes fotózás ezért ne tervezz be több helyszínt! Időben nem fogunk így beleférni és az árazás sem tartalmaz plusz autóutakat. Természetesen egy látnivalóktól hemzsegő városközpont rengeteg lehetőséget rejt, mint például Szeged. Itt nem vagyok lusta gyalogolni hiszen egy kupacban van minden.

 • Javaslom -e az esküvő helyszínét jegyesfotózáshoz? Nem, hiszen valószínű itt itt készül az esküvői sorozat is, fő a változatosság! Természetesen kivételek vannak és találsz is a jegyes galériában ilyet! 🙂
 • Város megfelelő helyszín? Igen! Több nagy és kis város tökéletes ehhez. Egy egy visszatükröződő kirakat vagy nagyvárosi esti fény kiemelten alkalmassá teszi erre.
 • Erdő vagy park alkalmas erre? Határozottan! De gondolj a párodra is, akit zavarhat a fotózás és képtelen lehet elengedni magát. Margitszigetet például nem ajánlom a hétvégi zsúfoltság és tömeg miatt.

jegyes fotózás dabas

Öltözködési tanácsok jegyes fotózáshoz:

 • Elsődleges a kényelem.
 • Mindenképp olyan ruházatot javaslok, amiben kényelemesen, lazán érzitek magatokat.
 • Semmiképpen se vegyetek fel olyan ruhát, amit amúgy sem vennétek fel. Csak a fotózás kedvéért felvett ruhában, amiben nem önmagatok vagytok, nem fogtok tudni ellazulni.
 • Egymáshoz öltözzetek szolid, harmonizáló színekkel.
 • Tornacipő lehet, de csak ha koncepció és mindkettőtökön az van!
 • A feliratos vagy emblémás pólóval, jogginggal ugyanez a helyzet.
 • Teljesen illúzióromboló, ha egyikőtök elegánsan, akár „business casual”-ban jön, a másikotok pedig kinyúlt pólóban, kitaposott edzőcipőben szabadidőcuccban jelenik meg.
 • Nekem örök kedvencem a farmer, kényelmes és laza viselet tud lenni.

Jegyes fotózás sminkelési tippek:

Nem kötelező profi sminkessel dolgoznod (kivéve esküvőn), de az sosem árt! Én azért szeretem a profi sminkeseket, mert ők tökéletesen el tudják dolgozni a színeket és fedni a bőrhibákat. Bár retusálni tudok, de teljesen kisminkelni nem, a jegyes fotózás nem is erről szól. Az esetek nagy részében fel kell készülnünk a vakus fotózásra, ezért azt javaslom, a szokásostól picit erősebben, de neutrálisan sminkelj, a „sok” nem biztos, hogy jobb:

 • alapozót javaslom az esetleges bőrhibák miatt
 • matt színek, ha lehet, a ruházattal harmonizáljon, de mindenképpen maradj önmagad
 • használj egy kicsit erőseb színeket mint amit szoktál, de ne vidd túlzásba, egy báli sminkben lehet, hogy nem mutatnál jól a farmeros párod mellett
 • púder, az arcod csillogása miatt mindenképp kell
 • rúzs lehet, de szájfény mindenképp, a csillogó ajkak mindig jól mutatnak a fotókon, feltétlen javaslom
 • amit fontosnak tartok: a kis táskában legyen nálad  tükör, ha ki kell igazítani a dolgokat.
Kell–e vinni valamit? Személyes dolgokat vagy kedvencet vihetünk?

Igen, ha van személyes tárgyatok, például plüss.Vagy szerettek görkorizni, mert az jellemző rátok, akkor az is mehet,különleges lesz!. Esetleg kutya is hozható nyugodtan. A kutya például esküvő fotózásokon is fő kellék lehet. Figyeljetek oda, ha hozzátok, hogy a szállíthatóság rendben legyen, illetve innivaló mindenképp fontos a jószágnak. Nyári napokon egy ilyen fotózás 2 órát is eltarthat.

jegyesfotózásMi a Love Session?

Ez egy egyszerű, apropó nélküli páros fotózás (egy konkrét sorozat és sztori lesz a linken). Mindenki megérdemel egy profi fotósorozatot a párjával, ehhez nem muszáj  jegyesnek sem lenni! A páros fotózás az érzelmekről szól. Ugye nektek is jó lenne?

Retusálást tartalmaz az ár?

Alap retusált tartalmaz. Itt a bőrhibák eltüntetésére, enyhe korrekciókra gondolj. Apróbb toka igazítás, ha szükséges. Komplett test átalakítást, ruha fazonírozást, haj átalakítást vagy a helyszín átalakítását nem tartalmazza az ár. Azért tartom ezt fontosnak leírni, mert néha irreális vagy magasabb árkategóriás elvárásokkal találkozom.

Mi a klasszikus eljegyzés?

A klasszikus eljegyzés ugyanolyan hagyomány mint az esküvő. Nagyon hasonló is egy kis esküvőhöz. A közeli rokonok meghívásával zajlik az eljegyzési vacsora. Ilyenkor általában nyilvános lánykérés is zajlik. Természetesen zenés táncos keretek között történik. Fotózása több órát vesz igénybe hiszen nemcsak rólatok de a buliról készülnek képek!

Mennyibe kerül?

A jegyes fotózás árakat és a rendelést lent találod. Mobilról vagy görgess lejjebb. Jelenleg kétféle csomag létezik. Pest megyén belül ingyenes kiszállással, elektronikus számlakibocsátással.

 

Fontos gondolatok: A jegyesfotózás remek alkalom az esküvő előtt arra, hogy kipróbáljuk magunkat a kamera előtt. Így elkerülheted,hogy görcsösek legyenek az esküvői fotók! Számomra a két legfontosabb dolog: az első, hogy jó hangulatban, mosolyogva nyomjuk. A másik pedig az, hogy ragyogjatok a képeken!

Jegyes Galériák

Az ár adott, de a dátum nem! Megrendelőnél töltsd ki lent! Megrendelést csak elektronikusan!

Jegyesfotózás ár alap csomag

ft 40000
Jegyesfotózás 1.5 órában
Pest megye + Kecskemét
Min. 35 db professzionális kép retusált kép

Jegyesfotózás ár extra csomag

ft 50000
Jegyesfotózás 2.5 órában
Pest megyén kívül is a megálmodott helyszínen
Min. 55 db professzionális kép retusált kép

Jegyesfotózás ár Eljgyzés csomag

ft 70000
Klasszikus eljegyzésfotózás 6 órában
Jegyes fotózás
Csoportképek
Eljegyzési vacsora és buli fotózása