Kreatív fotózás

A kreatív fotózás és az esküvő megörökítésének stílusa manapság a modern párok megjelenése is. Ezért kiemelt figyelmet fordítanak az esküvő minden részletére és nem utolsó sorban az esküvői fotózásra és annak legfontosabb részére a kreatív fotózásra is.

A kreatív fotózás:  A pároddal egy beállított képsorozat, amelyet a fotós instrukciói alapján, közösen választott helyszínen készül.

Miért kell? Azért, hogy legyen rólatok kettesben is esküvői kép. Ahol kizárólag ketten vagytok jelen. Ez azért fontos mert az esküvői forgatagban szinte mindig lesz melleteket valaki. Nem lesz meg az érzelmi töltet és hangulat a fotókon. Persze meglehet ezek nélkül is lenni, de véleményem szerint csak “elkapott pillanatokból” szinte lehetetlen például jó fotókönyvet készíteni.

Ma már több helyszínen és időpontban is készülhetnek a képeket, és már nem csak beállított pózokról beszélünk hanem természetes képekről. Több tengerentúli kolléga vallja, hogy ne avatkozzon be a fotós. És hagyja csak megtörténni a dolgokat.. Ez is működhet… De egy fiatal pár tapasztalataim szerint szereti a fotósra bízni azt, hogy mit és hogyan kell csinálnia. Természetesen van olyan is, hogy a párnak van konkrét elképzelése. Nagyon tetszett például egyik menyasszonyom ötlete, akik a kreatív fotózás napjára elhozták a menyecske ruhájukat is! Ez fontos, hiszen aznap nagyon ritkán készül kiemelkedő kép menyecske ruhában (gondold el hajnal fél kettő, ha épp nem izzadtok, akkor mennetek kell valahová, néhány percünk lesz csak)

kreatív esküvői fotózás

Volt szerencsém Török – Magyar párost fényképezni, akik szinte mindent elpróbáltak előre. Konkrét elképzelésekkel jöttek a kreatív fotózásra, amin meglepődtem. (Egyébként roppant jól sikerült. És sikerült is tiszteletben tartanunk a muszlim hagyományokat) Természetesen én szívesen segítek neked a kreatív fotózásban is úgy, hogy az a ti érzéseiteket a legmegfelelőbben tükrözze, ezen nem kell agyalnotok.

 

Hogyan válassz helyszínt a kreatív fotózáshoz!

Néhány átgondolandó kérdés mielőtt döntesz:

Ha van egy kedvenc helyed, például ahol először pillantottad meg a párod, vagy ahova a barátokkal rendszeresen jártok, vagy aminek a hangulata nagyon megfogott benneteket, akkor máris megvan az Kreatív fotózás helyszíne. Egy közös pont a pároddal vagy egyszerűen egy régi álmod ezek lehet kastély vagy például egy lovas sorozat. Így már csak a képekre van szükség, amit felejthetetlenné tehetünk számodra. Itt is figyelembe kell venni a helyszínek közötti távolságot, és ha szükséges előző napra vagy másnapra tenni a kreatív fotózást.

Kreatív fotózás esküvői helyszínen is

Ha konkrét stílus fogalmazódott meg az esküvői helyszín kiválasztásakor, akkor kövessük ezt a stílust az esküvői képeken is. Legyen egységes a kép! A legelterjedtebb esküvői helyszínek és típusok:

  • Vintage. A békebeli stílus. Így is ismerheted, hogy porvancei vagy Gatsby stílus. Ilyen helyszínből is több létezik érdemes megnézni őket főleg a magas áraikkal hívják fel a figyelmet magukra. Néhány szállást is kínál.
  • Kastély helyszínek. Többféle létezik, olyan ahol komplett esküvőt lehet tartani. Több olyat találunk ami kívül belül használható, de többet kizárólag kívülről érdemes fotózni. Közös bennük, hogy szinte mind fizetősen kínál fotózási jegyet. Ezek 10-30.000 Ft / alkalom között mozognak szolgáltatástól függően.
  • Tóparti esküvő. Rendkívül elterjedt, árazásuk többféle. A tó mint fotózási elem mindenképpen egy pluszt fog adni a képeitekhez, ha ez egy helyen van a helyszínnel még romantikusabb a hangulat.

kreatív fotózás kecskemét

Miért szokott elrérő napon lenni az esküvőtől a kreatív fotózás ?

  • A legtöbb szép esküvői fotó sorozat szinte sohasem az esküvő napján készül! Méghozzá azért mert aznap egész egyszerűen nincs rá elegendő idő. Se a helyszínek közt mozogni, se 2-3 órát fotózással tölteni.
  • A képek minőségéhez a legfontosabb dolog: a fény! Az esküvő napján ritkán ideálisak amikor a fotózásra szánt idő eljön. Ezért gondold át a helyszínt a fény és az idő faktort. Csak ezzel a három dologgal lehet igazán jó esküvői fotó sorozatod! Én a legjobb időpontban a legjobb fényeknél szeretném a képeket elkészíteni ezért ebben segíts!  Nyáron 11:00-15:00 óra között időszakban készült képeken mély árnyékokkal szabdalt arcok lesznek,csúnya déli kékes fényben. Egy ilyen sorozatnak nem fogtok örülni. Ezt nem lehet retusálni. Nyáron roppant fontos, hogy ne izzadjatok és ne olvadjon le a smink. Erre figyelni kell, hiszen elengedhetetlen, hogy jól nézzetek ki.

Kreatív fotózás lényege a látásmód!

Kevesebbszer esik róla szó, de nem születnek jó képek a kreatív látásmód nélkül! A technika és fotózni tudás felvonultatása sajnos kevés azokhoz a felvételekhez, amin érzelmeket szeretnénk megjeleníteni. Az évek alatt kialakuló és fejlődő látásmód sokkal értékesebb a pixeleknél.

esküvői fotózás kecskemét

A kreatív fotózás lényeges pontja, hogy legyél benne teljes igazi személyiségeddel a fotókban! Válassz gyakorlott szakembert a fotózáshoz, mert ezeket a pillanatokat nem lehet megismételni. Nem mindegy, hogy az elkövetkezendő évtizedekben milyen képeket nézegettek a családdal, mit mutatsz majd meg a gyerekeidnek és az unokáinknak, illetve milyen fényképeket osztasz majd meg a közösségi médiában. Ne spórolj az esküvői fotózás költségein, mert a profi fotós által készített képeket nézve, mindig újra élheted majd azt a bizonyos érzést, amit a NAGY NAPODON éreztél!

Remélem, hogy segítettem neked a bloggal, bepillantást nyerni egy picit ebbe a dologba, ha tetszett a cikk oszd meg!

Érdekes lehet még: menyasszonyi képek romantikája